Menu

U bent hier: Home » Zakelijk » Tarieven en Voorwaarden

Tarieven en Voorwaarden

Wilt u weten welke tarieven voor drinkwater en elektriciteit vanaf 1 april 2018 gelden? U vindt de tarieven hier:

Tarieven Elektriciteit 1 april 2018 (download)
Tarieven Drinkwater 1 april 2018 (download)

Deze nieuwe tarieven gelden vanaf 1 april 2018 en zijn door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vastgesteld. De ACM heeft de maximumtarieven vastgesteld voor productie en distributie van elektriciteit en drinkwater op Bonaire aan de hand van de nieuwe Wet elektriciteit en drinkwater BES van 2016. Om te zorgen dat de nieuwe tarieven op Bonaire betaalbaar blijven is er een subsidie toegekend voor drinkwater door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en voor elektriciteit door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Na intensief overleg met het Bestuurscollege is er afgesproken dat de tarieven tijdelijk omlaag worden aangepast en voor één maand geldig zijn. Hierdoor verleent WEB een extra korting zodat voor de maand april een totale korting geldt alsof de subsidie volgens aanvraag was toegekend. Dit om het Bestuurscollege de ruimte te geven om aanvullende financiering in Nederland te regelen.

Wilt u de beschikkingen van de nieuwe tarieven voor drinkwater en elektriciteit bekijken? Dan kunt u deze hier downloaden.

Beschikkingen drinkwater en elektriciteit.

De nieuwe tarieven brengen ook nieuwe begrippen met zich mee. Uitleg over deze begrippen en andere toelichtingen vindt u hier:

Begrippenlijst nieuw tariefstelsel (download)
Bepaling hoeveelheid kVA (download)

Wilt u weten hoe de nieuwe tarieven tot stand zijn gekomen? Achtergrondinformatie over de nieuwe tarieven vindt u hier.