Uw factuur

Maandelijks ontvangt u een factuur voor drinkwater en/of elektra. Hoe is die factuur opgebouwd? Download hier de Toelichting factuur (pdf).

Hidden

Hidden

Betaal online!

Via online banking kunt u 24/7 betalen. Veilig en vanuit uw eigen huis. U hoeft niet naar ons kantoor te komen, u hoeft niet in de rij te wachten. Dat is ook belangrijk in verband met  COVID-19: u vermijdt lichamelijk contact. Regel uw WEB-zaken zo veel mogelijk online. Zo houden we het samen veilig!

Let op!:

 • Gebruikt u online betalen van de MCB? Gebruik dan op de betalingspagina voor WEB alleen het meest recente sjabloon. Bekijk hier de MCB instructievideo voor online banking!
 • U kunt maar één factuur tegelijk betalen. Uw klantnummer is uw referentie voor de betaling.
 • Een gecombineerde betaling van water en elektriciteit is niet mogelijk.
 • Bij online banking kunt u maximaal 10 transacties per werkdag verrichten.
 • Betaal op tijd! Vraag bij uw bank wat de verwerkingstijd van een betaalopdracht is.
 • Zorg voor genoeg saldo op uw bankrekening. Bij onvoldoende saldo kan de bank uw opdracht niet opnieuw bij WEB aanbieden.

Anders betalen

Er zijn ook andere mogelijkheden om uw factuur te betalen: automatische incasso (standing order) bij de bank; en betaling bij de kassa op onze kantoren in Kralendijk en Rincon. Klik hier voor de openingstijden.

Hidden

Hidden

Automatische incasso

Autmatische incasso is mogelijk als u een rekening hebt bij MCB of Banco di Caribe. Voor een machtiging voor automatische incasso moet u het formulier Direct Debit Mandate (pdf) invullen. Dat kan op het hoofdkantoor van WEB. U kunt het formulier ook zelf downloaden, printen en invullen, en afgeven op ons kantoor.

Let op!:

 • Vergeet niet uw factuurnummer voor water en/of voor elektra apart te vermelden. Het factuurnummer is de referentie voor uw betaling.
 • Zorg voor genoeg saldo op uw bankrekening. Anders wordt uw factuur niet geïncasseerd. U riskeert dan een betalingsachterstand.

Betalen bij de kassa

Wilt u persoonlijk uw factuur komen betalen? Dat kan op werkdagen bij onze kassa’s. Klik hier voor de openingstijden. Betaal bij voorkeur met pinpas, anders met contant geld. Betaling met een creditcard is niet mogelijk.

Incassobeleid

WEB gaat ervan uit dat u op tijd uw factuur betaalt. Een kleine betalingsachterstand wordt al snel groter. U loopt het risico om afgesloten te worden. Op tijd betalen is dus belangrijk.

Hidden

Hidden

Vergeet het niet, betaal op tijd!

Voordat WEB tot afsluiting overgaat, zijn er de volgende stappen en maatregelen:

 • U ontvangt maandelijks een factuur voor het verbruik van water en elektra. Hebt u geen factuur ontvangen? Neem dan direct telefonisch contact met ons op!
 • Als wij uw betaling na de vervaldatum niet hebben ontvangen, dan sturen wij u een aanmaning.
 • Hebt u het bedrag van de aanmaning na de vervaldatum niet betaald, dan zal WEB overgaan tot afsluiting.

Let op!
Betaalt u 1 dag vóór de vervaldatum per bank? Laat dan dezelfde dag vóór 15:00 uur het betalingsbewijs zien op ons kantoor. Een bankbetaling heeft vaak 2 werkdagen verwerkingstijd. Daardoor riskeert u alsnog afgesloten te worden.

Afsluiting

Als uw betaling niet of te laat wordt ontvangen, gaat WEB over tot afsluiting. Hiervoor brengen wij administratiekosten en voorrijkosten kosten in rekening.

Heraansluiting

Voor heraansluiting moet u eerst hebben betaald voor: de openstaande facturen, de kosten voor afsluiting en de kosten voor heraansluiting (USD 40,00).

WEB voert heraansluitingen uit na 15:00 uur en uiterlijk vóór 16:30 uur.

Openingstijden kassa WEB hoofdkantoor, Kaya Gresia 6:
07:45 – 11:45
13:00 – 15:00
In de eerste en laatste week van de maand is de kassa ook tussen de middag geopend.

Openingstijden kassa WEB Rincon, Kaya Rincon 73

Iedere eerste en laatste week van de maand op werkdagen 08:45 – 11:45 uur en 13:00 – 15:00 uur.

Besparen

WEB geeft u graag tips om te besparen op water en elektriciteit. In onze Kennisbank vindt u daarvoor handige tips.

De tips staan ook in de folder Besparen (pdf), hier te downloaden of af te halen op ons kantoor.

Overweeg ook eens om Pagabon te gaan gebruiken. Dit is WEB’s prepaid systeem voor elektriciteit. U kunt hiermee uw stroomverbruik beter in de hand houden.

KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215