Menu

U bent hier: Home » Over ons » Over ons

Profiel

Water- en Energiebedrijf Bonaire N.V. (WEB) is opgericht in 1963 en is eigendom van het Openbaar Lichaam Bonaire. Als ‘exclusief’ multi-utilitybedrijf is WEB verantwoordelijk voor duurzame, betrouwbare en betaalbare levering van drinkwater en elektriciteit aan ruim 17.000 huishoudens, bedrijven en organisaties op Bonaire.

De energie- en watervoorziening op Bonaire draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het eiland. De bevolking neemt toe, het toerisme ontwikkelt zich, Bonaire is een groeimarkt. In de komende jaren zal er veel geïnvesteerd moeten worden. Alleen dan kan de betrouwbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de energie- en watervoorziening op een peil worden gebracht dat past bij het zich snel ontwikkelende Bonaire.

Sinds maart 2013 is onze dienstverlening uitgebreid met de inzameling en zuivering van afvalwater, en het beheer van de Waste Water Treatment (WWTP) en de levering van irrigatiewater.

Het team van WEB bestaat uit 132 medewerkers. Zij werken samen onder het motto ‘Let’s do it together’, in een sterk besef dat WEB van en voor de gemeenschap op Bonaire is.

 

Missie

WEB draagt bij aan de volksgezondheid, zelfredzaamheid en een hoogwaardige levensstandaard op Bonaire. Dat doen we door een betaalbare, betrouwbare en duurzame drinkwater- en energievoorziening en de verwerking van afvalwater.

 

Organisatie

WEB is van en voor de gemeenschap en legt direct verantwoording af aan het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

Onze organisatie wordt bestuurd door het bestuur.

Directie:
A. Koolman, CEO
J. Balentien-Nicastia, CFO
G. Scharrenberg,COO

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur.

Raad van Commissarissen:
J. van Winkelen (voorzitter)
G. A.  de Haan
K. Frielink
A. G. Stacie

Het team van WEB bestaat 132 medewerkers.

Om een moderne, betrouwbare en duurzame dienstverlening te kunnen garanderen, moet WEB investeren in de voorzieningen op het eiland. Efficiëntie en winst zijn daarvoor onontbeerlijk, waarbij winst voor ons geen doel op zich is.

Jaarverslag 2018

Het verkort jaarverslag van WEB Bonaire over het jaar 2018 ligt ter inzage op ons hoofdkantoor te Kaya Gresia z/n.

WEB jaarverslag 2018