Kralendijk, 12 mei 2022 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) als directievoerder van de 10e EDF-project informeert u graag over de bouw- en reparatiewerkzaamheden voor de uitbreiding van het rioolstelsel in Belnem. Het werk aan dit 10e EDF-project bevindt zich in de afrondingsfase.

Inmiddels is het nieuwe vacuümstation in Kaya Saturnus in bedrijf genomen. Het rioolstelsel is zover uitgebreid dat recent aan aantal grotere hotels zijn aangesloten. Rond Resort Bonaire, Delfins en Light House Beach Resort is geen overlast meer van stank, gemorst afvalwater en aan- en afrijdende vacuümwagens.

Hoewel alle juiste en redelijke maatregelen zijn genomen, zijn de herstelwerkzaamheden niet op schema. Vanwege onvoorziene omstandigheden bij de toeleverancier was het niet mogelijk voor de aannemer de opgebroken wegen en straten te herstellen en terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Dit heeft de volle aandacht van het projectteam.

De uitbreiding van het rioleringsstelsel is een belangrijke stap in de ambities van OLB voor het milieu, de volksgezondheid en het welzijn van de mensen op Bonaire. We zijn ons bewust van het ongemak dat de uitvoering van het 10e EDF-project met zich meebrengt. Aan alle betrokkenen: dank voor uw begrip en geduld!