Kralendijk, 30 juli 2021 – De ACM heeft per 1 juli 2021 hogere variabele elektriciteitstarieven vastgesteld. Het OLB heeft de verhoging voor de eerste maand gecompenseerd.De nieuwe tarieven gaan per 1 augustus in conform ACM tarieven.

De variabele elektriciteitstarieven worden per 1 augustus 2021 verhoogd met USD 0.0394 per kWh. Dit is het gevolg van gestegen brandstofkosten voor de productie van elektriciteit. De verhoging geldt voor het variabel gebruikstarief en voor het tarief voor Pagabon.

Voor de afnemers van WEB Bonaire geldt dat deze verhoging van het variabel gebruikstarief per 1 augustus 2021 ingaat.

Op basis hiervan gelden de volgende nieuwe variabele elektriciteitstarieven per 1 augustus 2021:

Variabelgebruikstarief (post-paid): USD 0.2948 per kWh
(subsidie ministerie van EZK, inclusief tijdelijke COVID-19 maatregel, is in het vast gebruikstarief meegenomen).

Tarief Pagabon (pre-paid): ACM-tarief (USD 0.4983 per kWh) minus subsidie EZK (inclusief tijdelijke COVID-19 maatregel), maakt het nieuw te betalen tarief: USD 0.2948 per kWh.

De wijziging van het tarief wordt zichtbaar op de facturen vanaf de verbruiksperiode met een begindatum voor het verbruik in augustus. Voor pre-paid gebruikers (Pagabon) is het aangepaste tarief direct zichtbaar vanaf 1 augustus 2021. Het vast gebruikstarief wordt niet aangepast. Dit tarief blijft tot de verbruiksperiode met een begindatum in november 2021 volledig gesubsidieerd en op nul staan door de tijdelijke COVID-19 maatregel

Geef een reactie