Kralendijk, 29 juni 2020 – De variabele elektriciteitstarieven van WEB Bonaire worden per 1 juli 2020 verhoogd met USD 0.0052 per kWh. Dit is het gevolg van licht gestegen brandstofkosten voor de productie van elektriciteit. De verhoging geldt voor het variabel gebruikstarief en voor het tarief voor Pagabon.

De brandstofkosten die ContourGlobal Bonaire (CGB) maakt voor de productie van elektriciteit,wordt 1 op 1 aan de afnemers van WEB doorberekend. WEB benadrukt dat op deze brandstofkosten geen marge wordt berekend. Door omstandigheden heeft CGB tijdelijk moeten omschakelen van de gebruikelijke brandstof naar een alternatieve (duurdere) brandstof. Het effect daarvan op het variabel gebruikstarief per 1 juli 2020 is beperkt gebleven, doordat ook de inkoopprijs voor deze alternatieve brandstof is gedaald als gevolg van de Corona crisis. Volgens de Wet Elektriciteit en Drinkwater BES kunnen kostenontwikkelingen twee keer per jaar leiden tot een bijgesteld variabel gebruikstarief elektriciteit, te weten op 1 juli en op 1 januari.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor deze bijstellingen een model ontwikkeld waarvan het resultaat – een verhoging van USD 0.0052 per kWh per 1 juli 2020 – is vastgesteld op 18 juni 2020. Op basis hiervan gelden de volgende nieuwe variabele elektriciteitstarieven per 1 juli 2020:

De wijziging van het tarief wordt zichtbaar op de facturen vanaf boekmaand augustus 2020 (met een startdatum voor het verbruik in juli en een einddatum in augustus). Voor prepaid gebruikers (Pagabon) is het aangepaste tarief direct zichtbaar vanaf 1 juli 2020. Het vast gebruikstarief wordt niet aangepast. Dit tarief blijft tot en met boekmaand december 2020 volledig gesubsidieerd en op nul staan door de tijdelijke COVID-19 maatregel.

WEB Elektriciteitstarieven per 1 juli 2020

 

 

Geef een reactie