Kralendijk 13 september 2019 – ContourGlobal en WEB Bonaire N.V. kondigen met genoegen de start van de nieuwe dieselgeneratoren aan in de hybride wind-diesel elektriciteit centrale in Karpata.

Enkele maanden geleden is ContourGlobal begonnen met de uitbreiding van de energiecentrale met vijf nieuwe motoren. Deze week na uitgebreid testen van de eerste drie nieuwe dieselgeneratoren zijn de werkzaamheden voltooid en klaar om drie nieuwe HFO-dieselgeneratoren met een totale operationele capaciteit van 6 MW op te starten. De motoren zijn elk ondergebracht in een container van ongeveer 40 ft en zijn beschermd tegen omgevingsinvloeden.

Na de laatste tests en de voltooiing van het project zal de hybride energiecentrale in Karpata substantiële energievoorziening kunnen leveren via een combinatie van dieselgeneratoren (22 MW), windturbines (11 MW) en batterijen (6 MW), bestuurd door een zeer geavanceerde energiebeheersysteem.

Na het opstarten van de nieuwe dieselgeneratoren in Karpata, zal WEB de tijdelijke energiecentrale in Hato ontmantelen. Deze installatie leverde de afgelopen 3 jaar modulaire stroomgeneratoren aan WEB Bonaire N.V.

De toevoeging van de vijf nieuwe generatoren aan de elektriciteitscentrale is het resultaat van de voortdurende inspanningen van ContourGlobal en WEB Bonaire N.V om gezamenlijk duurzame, betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening te leveren voor Bonaire en zijn economie.

Met het oog op de opstartactiviteiten voor de nieuwe generatoren zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen om te voldoen aan normale en piekvereisten tijdens het testen. Klanten mogen gedurende deze periode geen onderbreking van de energievoorziening ervaren. Als de energievoorziening echter onverwacht wordt onderbroken vanwege het testen, bieden we onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

 

Geef een reactie