Kralendijk, 26 juni 2019 – De variabele elektriciteitstarieven van WEB Bonaire worden verlaagd per 1 juli 2019 met USD 0.0021 per kWh. Dit is het gevolg van licht gedaalde prijzen voor de brandstof die nodig is voor de productie van elektriciteit. De verlaging geldt voor het variabel gebruikstarief en voor het tarief voor Pagabon.

De brandstofkosten die ContourGlobal Bonaire (CGB) en WEB maken voor de productie van elektriciteit worden 1 op 1 aan de afnemers van WEB doorberekend. WEB benadrukt dat op deze brandstofkosten geen marge wordt berekend. De afgelopen periode zijn de brandstofkosten licht gedaald, waardoor een bijstelling van de variabele elektriciteitstarieven per 1 juli 2019 wordt doorgevoerd. Volgens de Wet Elektriciteit en Drinkwater BES kunnen kostenontwikkelingen twee keer per jaar leiden tot een bijgesteld variabel elektriciteitstarief, te weten op 1 juli en op 1 januari.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor deze bijstellingen een model ontwikkeld waarvan het resultaat – een verlaging van USD 0.0021 per kWh per 1 juli 2019 – is vastgesteld op 17 juni 2019. Op basis hiervan zijn de volgende nieuwe variabele elektriciteitstarieven vastgesteld per 1 juli 2019:

 

De wijziging van het tarief per 1 juli wordt zichtbaar op de facturen vanaf boekmaand augustus 2019 (met een startdatum voor het verbruik in juli en een einddatum in augustus) en voor prepaid gebruikers (Pagabon) geldt dat de tarieven direct zichtbaar zijn vanaf 1 juli. De vaste gebruikstarieven worden niet aangepast per 1 juli 2019.

Het volledige tarievenblad elektriciteit geldend per 1 juli 2019 is te vinden op www.webbonaire.com

Geef een reactie