Kralendijk, 16 februari 2018 – Op vrijdag 23 februari zal een promotieteam van WEB Bonaire het WEB Bespaarspel lanceren. Het spel maakt kinderen op een uitdagende en leuke manier bewust van het gebruik van drinkwater en elektriciteit. Op de 8 basisscholen van Bonaire zullen in totaal 15 spellen worden verdeeld.

WEB’s Bespaarspel is een klassikaal bordspel over besparen op drinkwater en elektriciteit. Het is bedoeld voor schoolkinderen in de groepen 3 t/m 8. Alle onderdelen van het spel zijn op maat gemaakt, kindvriendelijk en voor het grootste deel geproduceerd op Bonaire.

Ontwikkeling
Na brainstormsessies van WEB Communications en Deviate Design is een prototype ontwikkeld. Dit is in augustus 2017 getest met groep 3 en 4 van Kolegio Kristu Bon Wardador en groep 7 en 8 van Basisschool Aquamarin. De feedback van de kinderen is in de definitieve versie verwerkt.

Productie
De houten elementen van WEB’s Bespaarspel zijn gemaakt door Carpinteria Statia op Kaminda Lagun. Zij hebben de onderdelen power blocks, awa blocks, speldozen en spelborden geproduceerd.

Het graveren van de power blocks, awa blocks en de speldozen is gedaan door SML Concepts in Nawati. Zij hebben ook de flip-coins en de Webbies ontwikkeld en de eindinstallatie van de spelborden verzorgd.

Drukkerij Trepico in het Nederlandse Nijkerk heeft de stickers voor de spelborden, de spelkaarten en de handleidingen voor de docenten gedrukt. Met dank aan Cavalier Logistics waren deze onderdelen van het spel snel op Bonaire.

WEB’s Bespaarspel wordt op vrijdag 23 februari 2018 gelanceerd. In de loop van dit jaar wordt een uitbreiding van het spel ontwikkeld.

Geef een reactie