Succesvol werkbezoek van de delegatie commissie koninkrijkrelaties aan WEB Bonaire

Kralendijk, 29 februari 2024 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) verwelkomde een delegatie van vijftien leden en twee staf van de Eerste Kamer der Staten-General Commissie Koninkrijksrelaties (KOREL) voor een informatief en inspirerend werkbezoek.

Bij aankomst werden de Kamerleden hartelijk ontvangen door mevrouw Joanne Balentien-Nicastia (CFO) en de heer Gerrit Scharrenberg (COO) van WEB, die hen inleidden met een korte presentatie over de uitdagingen van WEB en de duurzame toekomstplannen van het bedrijf. Deze plannen onderstrepen WEB’s toewijding aan duurzaamheid en innovatie in de water- en energievoorziening op Bonaire. Ook gaf WEB-toelichting over verschillende projecten zoals GALILEO en de samenwerking met de EU in ’30 for 2030′.

Een hoogtepunt van het bezoek was de rondleiding geleid door de heer Gerrit Scharrenberg en de heer Hans Staring, Manager van BU-Water, die de delegatie door de drinkwaterproductie-installatie van WEB leidde.

De Kamerleden kregen een kijkje achter de schermen van de waterproductieplant waarbij ze het proces van het maken van zeewater tot drinkwater hebben kunnen aanschouwen. De techniek en de efficiëntie van dit proces maakte diepe indruk op de Kamerleden, evenals de uitstekende smaak van het water.

Als onderdeel van WEB’s initiatief om duurzaamheid te bevorderen, ontving elk kamerlid een herbruikbare waterfles gevuld met WEB-water, een symbolisch gebaar dat het belang van waterbesparing en milieubewustzijn benadrukt.

De delegatie sprak haar waardering uit voor de ontvangst door WEB en de inkijk die zij mocht ontvangen in de vele werkzaamheden van het bedrijf, in het bijzonder gericht op stabiele, duurzame drinkwaterproductie.

 

 

KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215