Kralendijk 1 juli 2024 – Met groot genoegen kondigt de raad van commissarissen van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) de benoeming aan van Raymond (Roy) Silberie als de nieuwe Chief Executive Officer van WEB Bonaire N.V.

De heer Silberie, geboren en opgegroeid op Bonaire, behaalde in 1995 zijn diploma in Elektrotechniek aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Na zijn opleiding begon hij zijn carrière bij WEB Bonaire N.V, waar hij diverse leidinggevende functies op operationeel en managementniveau heeft bekleed.

In augustus 2020 trad hij in dienst bij ContourGlobal (CGB), de energieproducent op Bonaire, als COO voor CGB Bonaire en de Franse Antillen. In januari 2022 keerde hij terug naar WEB Bonaire N.V als Internal Business Advisor, een rol waarin hij het Management Team en de Directie adviseerde, en verantwoordelijk was voor strategische studies en utiliteitsplannen.

Met bijna 30 jaar ervaring brengt de heer Silberie een diepgaand begrip van de strategie van WEB en toekomstige doelen voor duurzame energie- en waterontwikkeling met zich mee. In zowel goede als slechte tijden, heeft hij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van WEB Bonaire N.V en beschikt over ruime kennis en ervaring in de utiliteitssector op het gebied van elektriciteits- en drinkwatervoorziening en rioolwaterzuivering.

De heer Silberie is niet alleen vertrouwd met ons bedrijfscultuur, maar ook met de unieke behoeften en kansen binnen onze gemeenschap.

De raad van commissarissen en de directie van WEB Bonaire N.V zijn verheugd de heer Raymond Silberie te kunnen verwelkomen per 1 juli 2024 als CEO van WEB. De raad en directie menen dat WEB met de aanstelling van de heer Silberie een zeer deskundige en verbindende CEO krijgt. Door deze benoeming is het driehoofdige Statutaire Directieteam van WEB Bonaire N.V weer op sterkte. De raad feliciteert WEB met deze benoeming en wenst de heer Silberie veel succes in zijn nieuwe functie.

De raad van commissarissen van WEB Bonaire N.V wil ook hun dank uitspreken aan de Mevr. Balentien-Nicastia (CFO) en de heer Scharrenberg (COO) voor hun additionele  waarnemende CEO rol en hun bijzondere inzet om de organisatie aan te sturen in een uitdagende periode, waarin de groei en de ontwikkelingen op het eiland vele uitdagingen met zich meebrengen.

Samen met alle collega’s en belanghebbenden zullen wij deze nieuwe fase met volle moed ingaan en de heer Silberie hartelijk verwelkomen in zijn nieuwe rol.