Kralendijk, – 10 januari 2024 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) wil de Bonairiaanse gemeenschap en belanghebbenden informeren over recente stroomonderbrekingen. Op 9 januari hebben we te maken gehad met een black-out vanwege technische problemen bij de energiecentrale van Contour Global (CGB) in Karpata, die momenteel wordt onderzocht.

Met name op 9 januari om 12.38 uur heeft zich een onverwachte stroomstoring voorgedaan die het hele eiland heeft getroffen. De technici van zowel WEB als Contour Global (CGB) reageerden snel en werkten hard om de stroomvoorziening op heel Bonaire op te lossen en te herstellen.

Na het volledig herstellen van de elektriciteitsvoorziening op het eiland hebben de technische teams van WEB en CGB samengewerkt om de oorzaak van deze ongelukkige gebeurtenis te achterhalen. Een goed en diepgaand onderzoek is voor alle betrokkenen van het grootste belang.

Dit is de reden dat WEB en CGB een gezamenlijke onderzoekscommissie hebben ingesteld om deze gebeurtenis te analyseren en aanbevelingen te doen om de betrouwbaarheid van het energiesysteem te waarborgen.

WEB en CGB zijn zeer toegewijd aan het leveren van betrouwbare, ononderbroken energiediensten. We erkennen het cruciale belang van elektriciteit voor Bonaire en investeren actief in infrastructuurverbeteringen en breiden de productiecapaciteit uit via zowel conventionele als hernieuwbare bronnen om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen. Dit initiatief heeft tot doel een veerkrachtiger energievoorziening voor het eiland te stimuleren.

Leren van deze incidenten is voor ons een prioriteit. We implementeren de nodige maatregelen om toekomstige storingen te voorkomen en blijven ons inzetten voor het leveren van hoogwaardige energiediensten, met de nadruk op de betrouwbaarheid en stabiliteit van de stroomvoorziening van Bonaire.

Onze oprechte excuses voor het ongemak en de verstoring veroorzaakt door de recente stroomstoring. Wij danken onze klanten hartelijk voor hun geduld en begrip in deze uitdagende tijden. Daarnaast spreken wij onze dank uit aan onze technische staf, wiens onvermoeibare inspanningen cruciaal waren bij het herstellen van de stroomvoorziening.