Kralendijk, 4 December 2023 – De allereerste Collaborative Utility Conference Bonaire (CUCB), georganiseerd door Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB), werd met groot succes afgesloten in het Delfins Beach Resort – Conferentiecenter. Dit baanbrekende evenement, dat plaatsvond op 28 en 29 november, bracht niet minder dan 75 deskundigen, oplossingsaanbieders en regelgevende instanties uit Bonaire, Aruba, Curaçao, Saba en Nederland samen om de toekomst van het beheer van nutsvoorzieningen te bespreken.

 

Hoogtepunten van het evenement:

Dag 1: Moderator mevr. Nathalie Cannegieter trapte de conferentie enthousiast af, gevolgd door een inspirerende openingsspeech van de CFO van WEB, mevr. Joanne Balentien-Nicastia. De eerste dag bood een reeks boeiende lezingen en discussies, allemaal gerelateerd aan de toekomst van waterbeheer voor zowel ons eiland als wereldwijd. Keynote spreker de heer Hein Pieper, voorzitter van de Rijn & Ijssel Water Autoriteit, behandelde vitale onderwerpen zoals de effecten van klimaatverandering en waterkringlopen voor Bonaire. Andere belangrijke thema’s waren de zuivering van rioolwater en het belang van duurzame waterproductie voor Bonaire.

De eerste dag werd afgesloten met een documentaire over het 60-jarig bestaan van WEB.


Dag 2
: De tweede dag was gericht op de kracht van elektriciteit en de impact die dit heeft op de toekomst van onze aarde. De focus lag vooral op duurzame en groene energie, waaronder hybride, zon-, wind- en batterijtechnologieën. Andere belangrijke onderwerpen waren;

Het evenement werd afgesloten met een feestelijk afscheid bij BBQ @ The Beach.

 

Over de conferentie:

De CUCB is een baanbrekend evenement dat de samenwerking en kennisuitwisseling in de utiliteitssector verbetert. Er kwamen veel onderwerpen aan bod, waaronder het beheer van elektrische nutsvoorzieningen, duurzame energie, waterproductie en recycling van afvalwater. Belangrijke sprekers, naast Hein Pieper, waren mevr.Joanne Balentien-Nicastia (CFO, WEB), dhr. Gerrit Scharrenberg (COO, WEB), dhr. Hans Staring (Manager, Business Unit Water, WEB), dhr.Robert Emerenciana (Manager, Business Unit Electricity, WEB), dhr. Arthur Janga (Manager, Business Unit Wastewater, WEB), mevr. Mildred Schwengle, dhr.Edison Rijna, dhr. Roland Ferwerda en dhr.Quinto di Ferdinando.

De conferentie faciliteerde discussies over innovatieve oplossingen en opkomende trends, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor toekomstige ontwikkelingen in het beheer van nutsvoorzieningen op Bonaire en daarbuiten.