Kralendijk 2 December – Zoals bekend werd het eiland Bonaire op donderdag 24 november omstreeks 15:00 uur getroffen door een volledige onderbreking van de elektriciteitsvoorziening als gevolg van een technische storing.

 Na het volledig herstellen van de elektriciteitsvoorziening op het eiland, hebben de technische teams van Water – en Energiebedrijf Bonaire (WEB) en Contour Global Bonaire (CGB) samengewerkt om de oorzaak van deze ongelukkige gebeurtenis te achterhalen.

Het probleemoplossingsproces is bezig. Daarom blijft de situatie m.b.t. de elektriciteitsvoorziening kritiek totdat de onderliggende oorzaak(en) is/zijn geïdentificeerd en aangepakt. Een goed en diepgaand onderzoek is dus belangrijk voor alle betrokkenen.

Daarom hebben WEB en CGB een gezamenlijke onderzoekscommissie ingesteld om deze gebeurtenis te analyseren en aanbevelingen te doen om de betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening te waarborgen.

Deze commissie bestaat uit 4 specialisten van CGB, 6 specialisten van WEB en een onafhankelijk onderzoeker. De commissie verwacht haar rapport binnen 2 tot 3 weken in te dienen. Te zijner tijd zullen WEB en CGB de gemeenschap van Bonaire een update geven van de oorzaak(en) en aanbevelingen van de storing van 24 november.

In het verleden had een soortgelijke gemeenschappelijke onderzoekscommissie geleid tot het identificeren van de onderliggende oorzaak(en) en noodzakelijke aanbevelingen.

WEB en CGB verontschuldigen zich nogmaals voor het eventuele ongemak dat deze storing heeft veroorzaakt en verzekeren de gemeenschap van Bonaire dat zij er alles aan doen om herhaling van een dergelijke gebeurtenis te voorkomen. WEB en CGB blijven de gemeenschap gedurende het proces op de hoogte houden.