Kralendijk, 10 september 2021 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) wil de Bonairiaanse gemeenschap graag informeren over de voortgang van de bouw van de nieuwe waterplant. De nieuwe drinkwaterinstallatie is volledig getest, goedgekeurd en in bedrijf gesteld. Momenteel levert de nieuwe installatie ongeveer 50% van het drinkwater op Bonaire. Eind september kan WEB 100% drinkwater produceren voor ons eiland.

We zijn verheugd te kunnen berichten dat onze fabrikant IDE Technologies, wereldleider op het gebied van waterbehandelingsoplossingen, en al onze aannemers en onderaannemers goed werk voor dit project hebben geleverd – en blijven leveren. Ondanks de uitdagingen tijdens de COVID-19-pandemie, hebben we er samen voor kunnen zorgen dat de voortgang van de nieuwe drinkwaterinstallatie nooit vertraging opliep.

WEB heeft richtlijnen gegeven over veilig werken met inachtneming van alle COVID-19-maatregelen zodat de bouw – zelfs in tijden van lockdown op het eiland – kon doorgaan. Samenwerken op de bouwplaats moest vaak op minimaal 1.5 meter afstand.

De drinkwaterinstallatie kan dagelijks 7.200 M³ water produceren en is modulair. Dit betekent dat de plant mee kan groeien met de groei van Bonaire. Naarmate de vraag stijgt, kunnen zodra dat nodig is productie-eenheden worden toegevoegd.

WEB innoveert met oog voor de natuurlijke omgeving van Bonaire. De nieuwe drinkwaterinstallatie is energiezuinig en duurzaam. We gebruiken geen chemicaliën in onze installatie.

Ook zorgen we ervoor dat er geen temperatuurverschil is tussen water dat teruggaat naar de zee en het zeewater. Zo dragen we bij aan de bescherming van het onderwaterleven in onze kustgebieden.

 

Geef een reactie