Kralendijk, 25 januari 2021 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) bericht dat op donderdag 28 januari de graafwerkzaamheden voor de vernieuwing van de irrigatiewaterleiding (9e EDF) worden voortgezet in het laatste fase van Julio A. Abraham Boulevard.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden van donderdag 28 januari tot en met donderdag 25 februari van 8:00 tot 16:00 in de middag.

Om de werkzaamheden op een veilige wijze te kunnen uitvoeren zijn tijdelijke afsluitingen en omleidingen onvermijdbaar, het verkeer zal dan over andere wegen moeten worden geleid.

Julio A. Abraham Boulevard wordt gedeeltelijk afgesloten (tussen Kaya Gilberto F.Croes en Kaya Libertador Simon Bolivar in één richting). Het verkeer vanaf Kaya Libertador Simon Bolivar (t.h.v. Telbo) wordt omgeleid via de rotonde Sùrnan di Roosendaal.

Het vrachtverkeer kan doorgang vinden via Kaya Gilberto F. Croes richting Kaya CEB Hellmund en Zuidpier.

 

Werkgebied en omleidingen

Op onderstaande kaart is groen gemarkeerd de richting van het doorgaand verkeer en in het rood de rijrichting welk word afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden kunnen weggebruikers en bedrijven stof en geluidsoverlast ervaren. De aannemer werkt er continu aan vermindering van de hinder voor de omgeving. Daarom is in de week van 11 t/m 26 januari alle graafwerkzaamheden op het traject Julio Abraham Boulevard (tussen Jasmin Garden en Nagico) afgerond en conform planning zijn de straten/bouwzones vernieuwd en in oorspronkelijke staat hersteld.

Tegelijkertijd met de graafwerkzaamheden in Julio Abraham Boulevard zal afdeling drinkwater van WEB diverse leidingen vernieuwen. In de laatste week van februari gaan de graafwerkzaamheden van start in Kaya Grandi. Binnenkort volgt er een bericht over deze werkzaamheden.

Het projectteam 9e EDF, met WEB als directievoerder, zet zich ervoor in de werkzaamheden binnen de gestelde tijd uit te voeren en de overlast tot een minimum te beperken. We danken u voor uw begrip.

Hebt u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met WEB: e-mail info@webbonaire.com , telefoon 599 7158244

 

Geef een reactie