Kralendijk, 31 juli 2020 – Op vrijdag 31 juli 2020 heeft omstreeks 08:00 uur een volledige stroomuitval (blackout) op Bonaire plaatsgevonden. De prioriteit van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) was het eiland op een veilige manier zo snel mogelijk weer van stroom te voorzien.

In de loop van de ochtend kon WEB in een aantal buurten de stroomvoorziening geleidelijk herstellen. Een deel van het eiland had reeds om 09:30 uur weer elektriciteit. Om 12.50 was volledige stroom voorziening voor het gehele eiland hersteld.

De stroomstoring die heeft geleid tot de “blackout” is vermoedelijk aan de productiekant opgetreden. Hierdoor waren alle wijken op Bonaire volledig afgesneden van de elektriciteitsvoorziening.

WEB en ContourGlobal Bonaire zal een commissie in het leven roepen om dit incident te onderzoeken en zal de bevolking hierover informeren.

Wij bieden allen onze excuses aan voor het ongemak.

 

 

Geef een reactie