Kralendijk, 18 maart 2019 – ContourGlobal Bonaire heeft in samenwerking met Water- en Energiebedrijf Bonaire N.V. (WEB) opdracht gegeven voor een geavanceerd energieopslagsysteem voor Bonaire dat de betrouwbaarheid van de energievoorziening garandeert en de opwekking van hernieuwbare energie verhoogt.

ContourGlobal gaf opdracht tot een geïntegreerd 6 Mega Watt (MW) energieopslagproject voor het Caribisch-Nederlandse eiland Bonaire. Het hybride energieproject omvat zowel hardware, bestaand uit batterijen en omvormers, als GEMS, de energiebeheersoftware van Greensmith Energy, een bedrijf van Wärtsilä.

Het energieopslagsysteem zal Bonaire in staat stellen om het gebruik van hernieuwbare energie te vergroten. Om meer hernieuwbare energie en de instabiele aard ervan te integreren, zal het energieopslagsysteem de betrouwbaarheid van het netwerk waarborgen die het eiland nodig heeft. Deze oplossing voor energieopslag zal ook situaties voorkomen waarin energie uit hernieuwbare bronnen ingeperkt zou moeten worden.

ContourGlobal gaat de productiecapaciteit uitbreiden met extra 9 MW-motoren in Karpata die aan het einde van het jaar in gebruik genomen worden. Zowel het hybride energieproject als de motoren waren deel van van een intensief technisch evaluatie- en inkoopproces met distributeur WEB Bonaire in het laatste kwartaal van 2018, wat heeft geleid tot overeenkomsten die onderdeel zijn van het energie inkoop beleid. De gezamenlijke inspanningen van ContourGlobal en WEB Bonaire zullen worden voortgezet en in overleg met WEB Bonaire zal ContourGlobal additionele wind- en zonne-energieopwekking installeren om op bepaalde delen van de dag 100% hernieuwbare energie te kunnen realiseren.

ContourGlobal Bonaire is volledig in handen van ContourGlobal, een internationale eigenaar en exploitant van gecontracteerde groothandelsbedrijven voor elektriciteitsproductie. ContourGlobal bezit en exploiteert ongeveer 4.830 MW in 103 energiecentrales in 19 landen en drie continenten. ContourGlobal staat genoteerd in het premiumsegment van de London Stock Exchange (TKR: GLO).

Geef een reactie