Kralendijk – 31 oktober 2023 – In de late middaguren van 30 oktober was er in sommige wijken op Bonaire een stroomstoring. Dit was te wijten aan de schaarste aan productiecapaciteit in de elektriciteitsproductiefaciliteit.

 

Door het wegvallen van de productiecapaciteit bij de productie faciliteiten, heeft Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) om 16.26 uur bepaalde gebieden moeten afsluiten en een tijdelijk roterend afschakelschema toegepast voor Belnem, Nikiboko en Rincon. Om 18.30 uur was de stroom in deze gebieden hersteld en vervolgens werden Tera Kòrá, Hato, Nort di Saliña en Kaminda Gurubu afgesloten tot 9:00 pm.

 

Hoewel er maatregelen zijn genomen om de stabiliteit te herstellen, blijft de elektriciteitsproductievoorziening voorlopig kwetsbaar. De vraag naar en de capaciteit van elektriciteit zullen voortdurend worden gemonitord om ervoor te zorgen dat de situatie stabiel blijft.

 

Indien nodig wordt het roulerende afschakelschema gecommuniceerd en geïmplementeerd.

 

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en danken u voor uw begrip.