Kralendijk, 12 juli 2023 – De inventarisatie van digitale activa speelt een belangrijke rol bij de moderniseringsplannen van WEB. In de eerste week van juli tot eind oktober 2023 zal Water – en Energiebedrijf Bonaire (WEB) samen met teamleden van VERICO/ eSmart Systems de gehele infrastructuur van WEB op het eiland Bonaire inventariseren.

 

Over het project

Het project gaat op 12 juli van start in Belnem. Zodra de activa-inventarisatie in Belnem is voltooid, zal het projectteam doorgaan naar andere gebieden op het eiland.

 

Het project zal bestaan uit het maken van hoge resolutie foto’s van alle infrastructuur, waaronder masten, transformatorunits, hoogspanningskabels zowel op private als publieke terreinen, water- en elektriciteitsmeters en riolering systemen. Alle foto’s worden geanalyseerd door middel van een systeem, dat een combinatie van taal en visuele verwerking gebruikt om afbeeldingen automatisch te begrijpen en tekstbeschrijvingen te genereren. Vervolgens worden alle foto’s en gegevens overgebracht naar een Geografisch Informatie Systeem (GIS). Dit zal een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van de infrastructuur van WEB en om zich met succes aan te passen aan toekomstige groei, opkomende energietrends en duurzaam waterbeheer.

 

In de toekomst zal WEB, klanten en aannemers nauwkeurigere informatie kunnen bieden voor bouwplannen, proactief onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren en kapitaalinvesteringen kunnen maximaliseren voor veiligheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid voor klanten op het eiland.

 

WEB maakt bekend in welke wijk het team actief zal zijn en houdt bewoners periodiek op de hoogte van de ontwikkelingen van het project via de officiële communicatiekanalen.