Kralendijk, 10 november 2022 – Afgelopen dinsdag 8 november 2022 in de vroege ochtenduren zijn er diverse storingen in verschillende wijken opgetreden als gevolg van de extreme weersomstandigheden WEB Bonaire heeft direct haar personeel gemobiliseerd om de storingen te verhelpen. De storingen waren om 17:00 uur allemaal opgelost.

 

De stroomuitval werd veroorzaakt door het onweer en hevige neerslag waardoor het laag- en hoogspanningsdistributienet werd getroffen. Hierdoor is het beveiligingssysteem van WEB in werking getreden en heeft deze automatisch een aantal wijken uitgeschakeld om vergaande problemen te voorkomen.

 

In totaal hebben er 38 laagspanning- en 9 hoogspanning storingen plaatsgevonden.

 

De WEB medewerkers hebben de storingen binnen de kortst mogelijke tijd kunnen herstellen en de wijken weer van stroom voorzien.

 

WEB biedt haar excuses aan voor het ongemak.