Kralendijk, 18 mei 2022 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) kondigt met genoegen de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor aan. Het gebouw komt op een braakliggend terrein aan Kaminda Djabou. De aanbesteding start binnenkort.

De noodzaak van een nieuw hoofdkantoor bestaat al geruime tijd. Oorspronkelijk zou de bouw in 2018 beginnen. Vanwege andere prioriteiten moest WEB de plannen uitstellen. We hebben voorrang gegeven aan de invoering van de nieuwe wetgeving voor drinkwater en elektriciteit, de bouw van de nieuwe drinkwaterplant, nieuwe waterreservoirs op Seru Largu en de vernieuwing en uitbreiding van het rioleringssysteem in Belnem en Hato.

Het nieuwe hoofdkantoor van WEB wordt een functioneel gebouw met duurzame en kostenbesparende elementen.

 

Centrale locatie

De locatie aan de Kaminda Djabou is centraal, in de nabijheid van de nieuwe drinkwatervoorziening in Hato. Het kantoor wordt zorgvuldig ingepast in de omgeving. WEB streeft naar een logistiek efficiënt hoofdkantoor met ruimere faciliteiten en voldoende groeicapaciteit.

Volgens de huidige planning wordt het nieuwe hoofdkantoor in 2024 opgeleverd. WEB maakt de verdere details bekend wanneer het aanbestedingsproces is afgerond. Dit neemt naar verwachting drie tot vier maanden in beslag.

We houden u op de hoogte.