Kralendijk, 2 November 2021 – Op woensdag 27 oktober vierde Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) de symbolische overdracht van het Bonaire Sewerage & Sanitation System (BSSS) project.

Gefinancierd door het EDF (Europees Ontwikkelingsfonds) is het 9de   EDF-project overgedragen van SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen) naar OLB (Openbaar Lichaam Bonaire) en van OLB naar WEB na de voltooiing van het project.

De heer Alfredo Koolman, CEO van WEB, hield een toespraak bij de opening van de feestelijke bijeenkomst. De heer Edison Rijna, Gezaghebber van Bonaire, de heer Richard Hart, voorzitter van SONA, de heer Arthur Janga, manager van WEB’s BU Wastewater en de heer Fernando Ponz Canto, hoofd van de EU-delegatie in Guyana, spraken het publiek toe.

Het evenement vond plaats op de BSSS-installatie aan de Kaminda Lagun op een regenachtige woensdagmiddag. De regen was een welkome verrassing voor de gasten en geen reden voor WEB om het evenement te annuleren. Regen is een zegen voor het BSSS en voor het eiland Bonaire.

 

Geef een reactie