Kralendijk, 2 november 2021 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) is verheugd de officiële inhuldiging van de nieuwe drinkwaterinstallatie bekend te maken. WEB heeft het systeem uitgebreid getest in juli en vanaf 30 juli in bedrijf genomen en vanaf 1 oktober 2021 is de productie van drinkwater voor 100 % in handen van WEB Bonaire. Op donderdag 28 oktober vierde WEB dit met verschillende stakeholders.

Zakenpartners uit verschillende delen van de wereld hebben bijgedragen aan de bouw van de nieuwe drinkwaterinstallatie. De officiële inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de gezaghebber van Bonaire, de heer Edison Rijna en lokale en internationale gasten.

Vertegenwoordigers van Florida Aquastore, het Ministerie van I&W, ContourGlobal Bonaire, IDE Technologies, Royal Haskoning DHV en Aqualectra waren uit verschillende delen van de wereld gekomen om de bijeenkomst bij te wonen. Onze aanwezige lokale partners waren Bouwbedrijven  APA  en ABBA, Steefkerk architecten+adviseurs, MCB en Vida Nova.

Het was een viering van het harde werk dat tijdens een wereldwijde pandemie door intensieve samenwerking is voltooid. Deze drinkwaterinstalatie is tijdig en conform gemaakte afspraken opgeleverd in samenwerking met verschillende internationale partners, lokale financierders en technische ondersteuning. Het project werd gefinancierd door de regionale banken Maduro &Curiels Bank (MCB) en Vida Nova.

De nieuwe drinkwaterinstallatie is ook het resultaat van een voorbeeldige samenwerking met IDE Technologies voor de nieuwe ontziltingsinstallatie, met Florida Aquastore voor de nieuwe watertank op Seru Largu en met onze gemeenschap.

De fabriek in Hato levert nu 7.200 m3 drinkwater aan het hele eiland Bonaire.

 

Geef een reactie