Kralendijk 16 juli 2021 – Mw. Cora van Nieuwenhuizen, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), heeft afgelopen woensdagochtend een bezoek gebracht aan de waterfabriek van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB).

De minister werd vergezeld door dhr. Kees van der Burg, directeur-generaal Mobiliteit, mw. Marjan van Giezen, afdelingshoofd en coördinerend MT-lid Cariben, Directie Luchtvaart; en mw. Monique Faverey, coördinerend beleidsmedewerker Caribisch Nederland.

Mw. Joanne Balentien, CFO van WEB, gaf een presentatie over belangrijke ontwikkelingen bij WEB, waaronder het 9de EDF-project voor de reparatie en heraanleg van 11 km irrigatiewaterleiding, de nieuwe watertank bij Seru Largu en de nieuwe waterfabriek die momenteel wordt gebouwd. Ook werd het duurzame energieproject gepresenteerd waarvoor WEB Nederland om steun heeft gevraagd: het realiseren van 80 procent energie uit hernieuwbare bronnen, met een speciale focus op kostenverlaging voor de bevolking.

Na de presentatie leidde dhr. Hans Staring, manager Business Unit Water van WEB, de delegatie rond in de waterfabriek in aanbouw. Minister Van Nieuwenhuizen was op Bonaire in het kader van haar werkbezoek aan Curaçao, Bonaire en Aruba van 12 tot en met 15 juli.

WEB is trots op de grote projecten die ondanks de COVID-19 pandemie op een veilige en verantwoorde manier konden doorgaan, en blij dat de minister hiervan kennis heeft kunnen nemen.

Geef een reactie