Kralendijk, 4 Mei 2021 – Naar verwachting worden in mei graafwerkzaamheden afgerond voor de vernieuwing van de irrigatiewaterleiding naar hotels. Aannemer Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij (BWM) moet nog zo’n 350 meter graven en ca. 1.300 meter wegdek herstellen.

 

De graafwerkzaamheden zijn gevorderd tot de Kaya Gobernador N.Debrot, ter hoogte van de Kaya Endeavor en de Kaya Carlos A. Nicolaas. Buurtbewoners kunnen tijdelijk stof- en geluidsoverlast ervaren. WEB Bonaire en BWM spannen zich in om de overlast tot een minimum te beperken.

 

De Kaya Gobernador N. Debrot blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Voor overig verkeer is er een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven. We raden alle automobilisten aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de alternatieve route. Rij rustig en hou rekening met extra reistijd.

 

Voortgang

Begin juli 2020 is WEB Bonaire als directievoerder gestart met het vernieuwen van de leiding die gezuiverde afvalwater terug moet transporteren naar hotels (project 9e EDF). Sindsdien heeft BWM over een afstand van 9,7 kilometer graafwerk verricht. Dit is ruim 95% van het totaal aantal kilometers. De aannemer moet nu nog zo’n 350m graven en ca. 1300m wegdek herstellen.

 

Afronding en overdracht

Na afronding van de werkzaamheden wordt de irrigatiewaterleiding getest en voor een onderhoudsperiode in bedrijf genomen. WEB zal het irrigatiewater onder een druk van 4 tot 6 bar leveren aan klanten met een goedgekeurde installatie. Het kan een aantal weken duren voordat de leiding naar behoren operationeel is.

 

Na deze onderhoudsperiode en goedkeuring van de werking van de irrigatiewaterleiding zal het 9e EDF project overgedragen worden aan het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

Geef een reactie