Kralendijk, 7 december 2020 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB ) is tevreden over de voortgang van de vernieuwing van de irrigatiewaterleiding (9de EDF). De werkzaamheden worden voor de feestdagen stilgelegd en begin 2021 hervat.

WEB werkt sinds juli 2020 als directievoerder aan het project 9de EDF. Dit betreft de gedeeltelijke vernieuwing van de leiding die gezuiverd afvalwater (irrigatiewater) terug moet transporteren naar hotels. Ondanks wat kleine tegenvallers (o.a. door de regen van de afgelopen periode), verloopt het werk naar tevredenheid.

De irrigatiewaterleiding van Belnem naar Hato (11 kilometer) bestaat uit kunststof buizen. Het is een belangrijke nieuwe slagader in het netwerk van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Het rioolstelsel voorkomt dat in de kuststrook vervuild water naar zee gaat en beschermt onze koralen. De leiding verzekert de levering van irrigatiewater voor meer dan 38 hotelaansluitingen.

Momenteel wordt er gewerkt in de Julio Abraham Boulevard. De graaf- en legwerkzaamheden voor het jaar 2020 zullen tot vlak voor de Kaya Industria worden voorgezet (5,6 km). Daarna zal het tracé volledig worden opgeruimd zodat de bevolking tijdens de feestdagen geen last heeft van werkzaamheden.

In januari 2021 gaan de werkzaamheden verder tussen Jasmin Garden en Nagico. Op dit deel van het tracé moet de weg worden afgesloten. Transportverkeer naar o.a. Rocargo en Don Andres zal worden omgeleid.

Het 9de EDF is een grootschalig technisch project dat voor en door Bonairianen wordt uitgevoerd. Als directievoerder is WEB verheugd over de samenwerking met aannemer Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij (BWM), Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) (DR&O, politie, luchthaven) en de bedrijven voor telefonie en dataverkeer die allen nauw betrokken zijn bij dit project.

Het projectteam van het 9de EDF biedt excuses aan voor alle overlast en bedankt iedereen voor het begrip en de samenwerking in de afgelopen periode. We wensen u allen fijne feestdagen toe!

Geef een reactie