Kralendijk, 12 november 2019 – WEB Bonaire N.V. heeft het gebruik van de Aggreko powerplant in Hato beëindigd. De volledige elektriciteitsproductie voor Bonaire vindt nu plaats in de hybride wind-diesel elektriciteitscentrale van ContourGlobal op Karpata.

Na de succesvolle afronding van de testfase van de vijf nieuwe dieselgeneratoren op Karpata is nu de Aggreko powerplant in Hato ontmanteld. Deze plant leverde de afgelopen drie jaar met modulaire stroomgeneratoren elektriciteit aan WEB.

WEB had de tijdelijke Aggreko powerplant sinds 2016 in beheer. In de laatste week van oktober 2019 is de plant ontmanteld. Daarmee heeft WEB de totale productie van elektriciteit op Bonaire overgedragen aan ContourGlobal.

De ontmanteling van de Aggreko’s op Hato heeft twee weken in beslag genomen. Het werk is uitgevoerd door de Business Unit Elektra van WEB. Alle werkzaamheden zijn volgens planning verlopen.

Met de Aggreko’s en in goede samenwerking met ContourGlobal, heeft WEB de afgelopen drie jaar gezorgd voor een betrouwbare energievoorziening voor de gemeenschap van Bonaire. WEB is trots op zijn medewerkers die zich hiervoor hebben ingezet.

 

Geef een reactie