Kralendijk, 27 augustus 2019 – Door inspanningen van WEB en het Bestuurscollege is er een overeenkomst tot stand gekomen met stichting Krusada voor het leveren van irrigatiewater.

 

Samenwerking met stichting Krusada

Om de levering van irrigatiewater weer op gang te brengen, heeft WEB heel bewust gekozen voor stichting Krusada en is ook trots op dit overeenkomst. Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een belangrijke rol in de samenwerking tussen WEB en stichting Krusada. Met de inkomsten van het leveren van het irrigatiewater, kan stichting Krusada blijven investeren in leer-werktrajecten en arbeidstraining voor hun cliënten.

 

Irrigatiewater levering

Klanten kunnen stichting Krusada direct benaderen om het irrigatiewater te kunnen ontvangen. Hiervoor dienen zij wel geregistreerd te zijn bij de dienst LVV.

LVV registreert de klanten en geeft voorlichting over het gebruik van irrigatiewater. LVV zal tevens bekijken of de installatie geschikt is voor het irrigatiewater.

 

Kosten

Klanten kunnen tegen betaling, inclusief transportkosten, de diensten inhuren van stichting Krusada. Het tarief bedraagt $7 /m3. Voor geregistreerde klanten met een eigen water truck heeft WEB de levering vanaf het vulpunt voor een proefperiode bij LVV opengesteld. De kosten om met een eigen watertruck vanaf het vulpunt water te halen zijn uiteraard exclusief transport kosten en bedraagt $1.50/ m3. Op deze wijze bied WEB opties aan de Boneriaanse gemeenschap in het streven om irrigatiewater van goede kwaliteit zoveel mogelijk naar klanten te brengen.

 

 

Over stichting Krusada

Stichting Krusada is meer dan 20 jaar actief op Bonaire om individuen en families met sociale problemen te helpen en begeleiden om op een goede manier terug te keren in de maatschappij.

Stichting Krusada zorgt voor de begeleiding voor (ex-)verslaafden, (ex-) gedetineerden; jongeren en sociaal of lichamelijk zwakkeren. Daarnaast beschikt stichting Krusada over grote werkprojecten (waaronder metaal, hout en groen). Deze projectplaatsen worden gebruikt voor leer-werktrajecten en arbeidstraining.

Dit overeenkomst is een belangrijke stap voor de komende jaren voor WEB en stichting Krusada.

 

Geef een reactie