Kralendijk, 11 september 2018 – Naar aanleiding van recente elektriciteitsstoringen hebben Contour Global Bonaire (CGB) en WEB Bonaire een commissie benoemd. Deze commissie moet bijzondere aandacht geven aan de continuïteit van de elektriciteitslevering op Bonaire.

In de afgelopen periode zijn er verschillende stroomstoringen geweest. Ze zijn mede veroorzaakt door de significante stijging van de vraag naar energie en de droge en windstille periode met hoge temperaturen die loopt van september tot eind november.

 

WEB verzoekt zijn klanten om verantwoord om te gaan met het gebruik van elektriciteit in deze periode. Wij vertrouwen erop dat het publiek begrip heeft voor de situatie.

 

CGB en WEB werken hard om soortgelijke situaties te voorkomen. Desondanks zijn mogelijke afschakelingen in de komende periode niet uit te sluiten. CGB en WEB zetten zich volledig in voor een structurele oplossing om de continuïteit in de levering van elektriciteit op Bonaire te kunnen garanderen.

Geef een reactie