Menu

U bent hier: Home » Privé » Klant worden » Woont u op een kunuku?

Woont u op een kunuku?

Wilt u op uw kunuku over water en elektriciteit beschikken? Informeer dan eerst bij WEB wat de mogelijkheden zijn. In het algemeen is een aansluiting op het WEB-netwerk niet mogelijk. Een water en/of elektra-aansluiting op de kunuku brengt voor WEB hoge investeringskosten met zich mee die we in een kleine gemeenschap niet kunnen dragen.

Het kan zijn dat er een hoofdwaterleiding of elektriciteitsnet langs uw perceel loopt. In dat geval kunt u water of elektra aanvragen en komt u mogelijk in aanmerking voor een meter. De eventuele extra kosten die hiermee gepaard gaan, komen voor uw rekening.

Is er geen hoofdwaterleiding aangelegd? Dan bieden wij u de service om water te laten leveren met de watertruck, mits WEB toegang heeft tot uw kunuku.

Voor de aanvraag voor waterlevering in de kunuku met de watertruck moet u de volgende documenten overleggen:

  • kunuku boek; dit vraagt u op bij Directie Ruimtelijke & Ontwikkeling van het Openbaar Lichaam Bonaire;
  • een kadastrale tekening (situatietekening);
  • een geldig legitimatiebewijs met een goed zichtbare foto.

Let op!

  • Bent u niet de eigenaar van het perceel? Dan moet u een ondertekende machtiging niet ouder dan 6 maanden en een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de eigenaar overhandigen.
  • In sommige gevallen moeten documenten zoals een Overlijdensakte, Familie Boek of Onder Curatele stelling overlegd worden!
  • Als het om elektra gaat, adviseren wij u graag over mogelijkheden, zoals de aansluiting van een zogenaamd off-grid zonnepanelen systeem. Samen komen we tot de beste en meest economische oplossing.