Menu

U bent hier: Home » Over ons » Maatschappelijk verantwoord ondernemen » Zwerfboeken

Zwerfboeken

Alle kinderen gaan lezen!

Wat is een zwerfboek? Het boek dat jij al uit hebt. Waar je nooit meer in kijkt. Het boek dat ligt te verstoffen. Dat zich vreselijk verveelt. Jij kunt het spannend maken: stuur je boek uit zwerven!

Dan kan een ander kind het boek lezen. Dat kind stuurt het boek ook weer uit zwerven als het uit is. Zo gaan boeken een spannende tocht maken over ons eiland. En kunnen alle kinderen op Bonaire boeken lezen.

De eerste zwerfboeken zijn al op Bonaire. Ze zijn uit Nederland gekomen. Zwerfboeken herken je aan de speciale sticker. Ze zijn te vinden in kinderzwerfboek-stations. Dat is een lang woord!

Kinderzwerfboek-stations
Een kinderzwerfboek-station is een vaste plek. Een verzamelplaats voor zwerfboeken. Je kunt daar een boek halen om te lezen. En je kunt er een boek brengen dat je uit hebt. Dan kan een ander kind het lezen.

Zwerfboeken vind je in alle wijken
Waar zijn de kinderzwerfboek-stations op Bonaire? Op alle lagere scholen. Je kunt dus in alle wijken een zwerfboek halen om te lezen. Als je een zwerfboek uit hebt, breng je het weer terug.

Je kunt het boek ook verder laten zwerven. Je geeft het dan door aan een ander kind. Je buurmeisje. Of je broer. Je beste vriendin. Je neefje. Dat mag je zelf weten.

Je mag een zwerfboek niet houden. Want dan is het geen zwerfboek meer. Zwerfboeken zijn voor alle kinderen op Bonaire.

Laat je eigen boek ook zwerven
Heb jij een eigen boek waar je nooit meer in kijkt? Een boek dat ligt te verstoffen? Dat zich vreselijk verveelt? Maak het spannend: stuur je boek uit zwerven!

Breng je boek naar het kinderzwerfboek-station. Daar krijgt het een speciale zwerfboeksticker. Dan kan de zwerftocht beginnen.