Menu

U bent hier: Home » Over ons » Maatschappelijk verantwoord ondernemen » WEB’s Bespaarspel

WEB’s Bespaarspel

Spelenderwijs leren besparen
WEB vindt het belangrijk dat het publiek bewust omgaat met drinkwater en elektriciteit. Ze zijn er niet vanzelf. En ze kosten geld.

De kinderen van nu zijn de afnemers van morgen. Met het Bespaarspel begint WEB aan de basis: kinderen worden zich bewust van de waarde van drinkwater en elektriciteit en ze leren op een speelse manier hoe je kunt besparen.

Getest door de kinderen
WEB’s Bespaarspel is een klassikaal bordspel voor groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Alle onderdelen van het spel zijn op maat gemaakt, kindvriendelijk en merendeels geproduceerd op Bonaire.

Na brainstormsessies van WEB Communications en Deviate Design is een prototype ontwikkeld. Dit is getest met groep 3 en 4 van Kolegio Kristu Bon Wardador en groep 7 en 8 van Basisschool Aquamarin. De feedback van de kinderen is in de definitieve versie verwerkt.

Lokaal geproduceerd
De productie van de talrijke onderdelen van het spel heeft WEB zo veel mogelijk aan lokale ondernemers gegund. Zo heeft Carpinteria Statia de onderdelen power blocks, awa blocks, huizen, speldozen en spelborden geproduceerd.

Het graveren van de diverse houten elementen is gedaan door SML Concepts in Nawati. Zij hebben ook de flip-coins en Webbies ontwikkeld en de eindinstallatie van de spelborden verzorgd.

Voor het technisch veeleisende drukwerk was een specialist in Nederland nodig: drukkerij Trepico in Nijkerk. Cavalier Logistics zorgde voor snel transport naar Bonaire.

Lancering WEB’s Bespaarspel
Op 23 februari 2018 brachten promotieteams van WEB 15 spellen naar de 8 basisscholen op Bonaire. De docenten, die als ‘WEB Meester’ de spelleiders zijn, waren van te voren geïnstrueerd. De promotieteams zetten het spel klaar en cameraploegen filmden de eerste keer dat de kinderen WEB’s Bespaarspel speelden.

Het enthousiasme, de blijdschap en de aanstekelijke competitie tussen de teams waren prachtig om te zien. WEB zet graag in op verdere ontwikkeling – van het Bespaarspel en van het bewustzijn van drinkwater en elektriciteit bij de nieuwe generatie.