Menu

U bent hier: Home » Groene stroom » Zonne-energie

Zonne-energie

Maart 2015 heeft Bonaire een nieuwe stap gezet naar meer groene stroom: zonne-energie. De Solar Pilot op Barcadera is een proefopstelling van 792 zonnepanelen die nu energie oplevert voor zo’n 60 huishoudens. Met deze proefopstelling onderzoekt WEB het rendement en de toekomstmogelijkheden van zonne-energie.

Net als windenergie is zonne-energie afhankelijk van de natuur: ’s nachts is er geen zon en tijdens de energieopwekking overdag kunnen er wolken zijn. Dit veroorzaakt pieken en dalen die problemen kunnen veroorzaken in het elektriciteitsnet. Met de Solar Pilot wordt daarom ook de invloed onderzocht die distributie van zonne-energie op het elektriciteitsnet heeft.

Dit is ook van belang om de gevolgen te beheersen van individuele energieopwekking met zonnepanelen: bedrijven en particulieren die een eigen installatie voor zonne-energie willen gebruiken. Bij te weinig energie-opwekking kunnen zij terugvallen op elektriciteitslevering door WEB. Wekken ze meer op dan ze verbruiken, dan wordt de overtollige elektriciteit teruggevoed in het net. Hierdoor ontstaan schommelingen en instabiliteit die WEB in goede banen moet leiden.

Groene stroom

Gratis Storingsdienst

Storing? Bel de Storingsdienst (24/7
bereikbaar) op het gratis
telefoonnummer 9215