Menu

U bent hier: Home » Groene stroom » Projecten

Projecten

Solar Pilot Barcadera
Eind maart 2015 is op Bonaire de Solar Pilot Barcadera geopend. Het betreft een proefinstallatie van 792 zonnepanelen op het Barcaderaterrein. Met deze installatie onderzoekt WEB het rendement en de gevolgen voor het elektriciteitsnet van energie-opwekking met zonnepanelen. Ook wordt de haalbaarheid van een grote Solar Garden onderzocht.

Een hoogwaardige monitoring installatie registreert omgevingsfactoren als instraling, temperatuur en windsnelheid. De invloed die distributie van zonne-energie op het elektriciteitsnetwerk heeft, wordt nauwkeurig gevolgd. Wekelijkse analyse van de metingen geeft WEB inzicht in noodzakelijke aanpassingen, rendement en toekomstmogelijkheden van energie-opwekking met zonnepanelen.

Als de resultaten gunstig zijn, kan de proefinstallatie worden uitgebreid. Een van de opties is een Solar Garden. WEB zal hiervoor samenwerking zoeken met zowel zakelijke als particuliere investeerders. De participatie van bevolking en bedrijven biedt ruimte voor solidariteit met degenen die zich geen zonnepanelen kunnen veroorloven. Zo kan een Solar Garden in het kader van de nieuwe Wet elektriciteit en drinkwater BES een oplossing zijn om elektriciteit betaalbaar te houden en zonne-energie toegankelijk te maken voor alle bewoners van Bonaire.

Groene stroom

Gratis Storingsdienst

Storing? Bel de Storingsdienst (24/7
bereikbaar) op het gratis
telefoonnummer 9215