Menu

U bent hier: Home » Drinkwater » Projecten

Projecten

Op Bonaire groeit de bevolking en is het toerisme een belangrijke economische pijler. Drinkwater is een van de eerste levensbehoeften van de mens. WEB blijft investeren in de drinkwatervoorziening, zodat betrouwbare waterlevering aan alle huishoudens en grootverbruikers op ons eiland blijft gewaarborgd.

Start zelfstandige drinkwaterproductie
Op 27 oktober 2015 is in de fabriek in Hato een nieuwe ontziltingsunit in gebruik genomen. Hiermee produceert WEB in eigen beheer 1.600 kubieke meter (m3) drinkwater per dag. Dit brengt de totale productiecapaciteit op Bonaire op 5.600 m3 per dag. De productie van 4.000 m3 per dag door partner GE Water & Process Technology wordt geleidelijk onder beheer van WEB gebracht. Vanaf 2019 zal WEB zelfstandig drinkwater gaan produceren.

Nieuwe persleiding
Door bevolkingsgroei en toenemende economische activiteit groeit de vraag naar drinkwater op Bonaire. WEB vergroot daarom de wateropslag- en transportcapaciteit. Er moet meer water van de waterfabriek naar de wateropslagtanks op Seru Largu worden getransporteerd. Met de huidige installatie leidt dat tot te hoge energiekosten in verhouding tot de drinkwaterprijs. Daarom is een nieuwe persleiding aangelegd met een grotere diameter (van DN200 naar DN250). Ook zijn frequentieregelaars (VFD) op de elektromotoren van de waterpompen geïnstalleerd. Deze maatregelen verlagen het energieverbruik aanzienlijk en verhogen de efficiëntie en betrouwbaarheid van de drinkwatervoorziening op Bonaire.

Drinkwater

Gratis Storingsdienst

Storing? Bel de Storingsdienst (24/7
bereikbaar) op het gratis
telefoonnummer 9215