Menu

U bent hier: Home » Drinkwater » Behandeling en levering

Behandeling en levering

De omgekeerde osmose techniek waarmee op Bonaire water wordt geproduceerd, levert extreem zuiver water op. Dit water is nog geen drinkwater. Het heeft een nabehandeling nodig omdat drinkwater aan wettelijke eisen moet voldoen. Zo moet het mineralen bevatten, waaronder een bepaalde hoeveelheid calcium.

Via kalkfilters wordt calciumcarbonaat in het water opgelost. Hierdoor wordt het water wat ‘harder’. Voor mensen met een vaatwasser: het water heeft een totale hardheid van rond 50 mg/l ofwel 2.8 Duitse Hardheid graden. Het water is daarmee nog steeds zacht en zal nauwelijks kalkafzetting geven. Op Bonaire wordt geen fluoride aan het drinkwater toegevoegd. Fluoridering is sinds 1973 geen wettelijke eis meer in de Nederlandse regelgeving.

Na de behandeling wordt het drinkwater opgeslagen in de tanks van de waterfabriek op Hato. Vervolgens wordt het naar de distributietanks op Seru Largu, Sabadeco en Subi Rincon gepompt. Vandaar gaat het via het waterleidingnet naar uw hoofdkraan. Doordat de distributietanks op heuvels staan, zorgt de zwaartekracht voor voldoende waterdruk.

Drinkwater

Gratis Storingsdienst

Storing? Bel de Storingsdienst (24/7
bereikbaar) op het gratis
telefoonnummer 9215